HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KERHOLAISILLE ja KERHOSTA KIINNOSTUNEILLE !

 

Ensimäiseksi vielä kerran kiitokset Famulle oivasta haasteideasta (ed postaus)  ;)

Ja kiitokset vielä Railalle kommentista (ed postaus). Kesti hetken, ennen kuin löysin kyseisen haasteen. Jokainen voi löytää sen "Maikin tilkut" -blogista.

Mutta ennen haastetta hieman rupattelua kerhon toiminnasta ja haasteista yleensä.

Käsittäkseni tarkoitus täällä blogeissa ei ole kilpailu haasteiden suhteen? On niin paljon blogeja, jotka sivuavat ompelua ja muita käsitöitä, puhumattakaan muista aiheista. Jokainen toimii omalla "tontillaan". Ja kaikilla on oikeus haastaa haluamaansa aiheeseen ja jokaisella ovat kaikki mahdollisuudet olemassa. Kukaan ei käsittääkseni häviä, korkeintaan voittaa jonkun uuden/unohtuneen harrastukseen pariin!

Omituisten Ompelijoiden kerho on alunperin perustettu innostamaan käsillä tekijöitä. Vuosien varrella kerhon vetäjä on vaihtunut, mutta idea toiminnalle on sama edelleen. Toki muuttuu hieman ajankulun mukaan.  Lisänsä varsinaisiin ompeluhaasteisiin ovat tuoneet DoteeDoll-haasteet. Ompeluhaasteista on käytetty nimeä "tekeleet" vuodesta 2006 alkaen (suomenkielen yleissana)  ja "Dotee Doll"-haasteet ovat olleet mukana 2008 alkaen. Osallistujien määrä alkuhuumasta on laantunut, mutta kerhon toimintaa pyrin jatkamaan edelleen. Toiveidenkin mukaan.

OKK:n periaatteisiin ja ideaan kuuluu, että kerholaisten toiveet otetaan huomioon. Kerhon toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja mikään taho ei estä osallistumasta niihin haasteisiin, joihin haluaa.  Osallistuminen ei vaadi jäsenyyttä eikä jatkuvaa osallistumista, vaan jokainen, joka sivustoa seuraa, ottaa haasteen vastaan halutessaan. Mielestäni on parempi, mitä enemmän innostavaa toimintaa on täällä blogimaailmassa. Ei ole keneltäkään pois, jos blogeja lukevat saadaan innostumaan jostain aiheesta, useammastakin.

Näin ollen totean, että aion toteutta famun esittämän haasteen.

Itse toimin vetäjänä tässä omasta kiinnostuksestani käsillä tekemistä kohtaan.  Toivon, että jokainen käsityöihminen saa innostusta jostakin haasteesta, OOK:n tai jostain muusta. Pääasia, että käsillä tekemisen into säilyy.

Jos joku haluat kommentoida  OOK:n toimintaa ja haasteita, toivon kerhon vetäjänä, että ottaisit yhteyttä suoraan sähköpostilla. Sinne voi esittää kommenttinsa. Ikävää käydä keskustelua ilman minkäänlaista yhteystietoa, pelkän kommenttilaatikon kautta.

 

Haasteterveisin

 

Mäntylinnan Pirliina