Niin on sitten toukokuukin kulutettu loppuun.

Koululaiset ja varmaan suurin osa opiskelijoistakin ovat päässeet kaivatulle kesälomalle. Kuka menee töihin, kuka mökille. Jokaisella jokatapauksessa varmaankin on ne omat kesäsuunnitelmat. Niin myös täällä OOK:ssa.

Kesä- ja heinäkuun haaste on yhdistetty, koska uskon, että jokaisella riittää puuhaa kesäaikaan. Jää ehkä ompelut ja askartelut vähän vähemmälle. Ainakin minulle käy niin. Siis uudet kesäkuun alussa julkaistavat haasteet sekä tekele- että dotee doll-puolella ovat kahden kuukauden haasteita. Eli  haasteen pitää valmistua heinäkuun loppuun mennessä.

Toukokuun haasteen yhteydessä tuli esille se, että minkälaiset työt olisivat hyväksyttäviä haasteisiin. Siitä muutama sana.

OOK:n toiminta on vapaaehtoista ja kerhossa ei noudateta myöskään mitään tiukkapipoista hyväksymismenettelyä. Tietenkin, kun Ompelijoista on kyse, toivon, että työssä on eden jokin osa ommeltua. Se, miten paljon ompelua on jouduttu tekemään riippuu paljon työn ideasta ja aiheesta. Tähän asti valmistuneissa töissä ei mielestäni ole olllut mitään sellaista, minkä takia työt olisivat jotain muuta kuin haasteeseen sopivia.

Tärkeintä on, että saatte virikkeitä ja innostusta uusien ja erilaisten ideoiden kokeiluun ja toteuttamiseen. Rohkeutta tuoda esiin omat työt ja sitä kautta saada lisää varmuutta ja ennakkoluulottomuutta ompelun suhteen. Myös aloittelijoita toivon hartaasti mukaan, koska ompelu voi olla muutakin, kuin ne perinteiset koulun käsityöt. Toki koulujutuissakin on varmaan kehitystä tapahtunut, uskoisin.

Älä siis epäröi tuoda työtäsi "näytille" ja kertoa sen taustaa.

Ja aloittelijatkin rohkeasti mukaan, jos vähänkään tuntuu siltä, että haluaisi kokeilla. Oikeaa ja väärää tekotapaa ole, jokainen toteuttaa omia näkemyksiään ja tapojaan. Ja jos jokin asia tuntuu vaikealta, voi aina laittaa sähköpostia kerhon sähköpostiin, niin koitan löytää vastauksen kysymykseen. Ehkäpä jossain vaiheessa saamme myös haasteisiin liittyvän kysymyspalstan tähän kerhon blogiin ;) Kuka tietää?

Aurinko on hellinyt oikein kunnolla viime päivinä, jopa helteeseen asti! Nauttikaamme kesästä parhaan kykymme mukaan ja viettäkäämme oikein leppoisa kesä. Unohtamatta tietenkään harrastustamme ompelun ja muun käsillätekemisen parissa.

Oikein rentouttavaa ja aurinkoista kesää Sinulle toivottaa

 

Mäntylinnan Pirliina Hymy

 

1243774656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva Päijänteen Linnasaaren rannasta, 2004, copyright EA